2013. június 3., hétfő

Zöldséges palacsinta

A paprikában sok a C-vitamin, bátran fogyasszunk belőle többet az őszi-téli időszakban. A kiszámolt értékek kb. 300 gramm készételre vonatkoznak.
Hozzávalók
  • 200 gr liszt
  • 500 ml tej
  • 2 tojás
  • 4 kanál olaj
  • 350 gr paradicsom
  • 200 gr póréhagyma
  • 200 gr prágai sonka
  • 100 gr reszelt sajt
  • 1 kisebb paprika
  • 50 gr tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés

Összevágjuk a pórét, a sonkát, a paradicsomot és a paprikát. A sonkát és a fokhagymát olajon rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát is. Mikor kész, levesszük a tűzhelyről hozzákeverjük a tejfölt és a sajt felét, sózzuk, borsozzuk és 1-2 percre visszatesszük összemelegedni. Csináljunk palacsintatésztát és olajozott serpenyőben süssük ki. Töltsük meg a zöldséges töltelékkel, és olajozott tepsiben sorakoztassuk, szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük előmelegített sütőben, amíg a sajt megolvad rajta.