2013. június 3., hétfő

Vegyes-tonhalas saláta

A tonhal kedvező zsírsavösszetétele (omega 3 zsírsavak)a keringési rendszert támogatják, csakúgy, mint az alacsony koleszterintartalom. A sok só viszont ezt a hatást rontja, amiből a konzervhalas készítményekben eleve sok van, ezért inkább mirelitből, vagy friss halból készítsük salátánkat.
Hozzávalók
  • 1/2 fej zödsaláta
  • 6 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 doboz tonhal (185gr)
  • 60 gr fekete és zöld olivabogyó
  • Marinád;
  • 1/2 csokor bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evk. balzsamecet
  • 3 evk. olivaolaj
  • só, bors

Elkészítés

A salátaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük csíkokra szeljük és 4 tányérra elosztjuk. A megmosott paradicsomot karikázzuk, a paprikát csíkokra szeleteljük magház nélkül. A tonhalat lecsepegtetjük az olajtól és kisebb darabkákra törjük, majd a paprikával és paradicsommal, olivabogyókkal együtt a tányérokra helyezzük. A bazsalikomot megmossuk, apróra vágjuk. A fokhagymát zúzzuk, majd az ecettel olajjal sóval, borssal elkeverjük és a salátákra öntjük. Karikára szeletelt lila hagymával díszítjük.