2013. június 3., hétfő

Vegetáriánus székelygulyás

Ízletes, rostban és vitaminokban gazdag étel, mely mindenkinek ajánlható.
Hozzávalók
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 2 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • bors
  • pirospaprika
  • pirosarany
  • olaj

Elkészítés

A káposztát ha szükséges, kimossuk. Az olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát és a vékonyra vágott gombát. Meghintjük pirospaprikával, majd beledobjuk a felnegyedelt paradicsomot és a kicsavart káposztát. Piros arannyal és zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd fedő alatt, kis lángon megpároljuk.