2013. június 3., hétfő

Vadrizzsel töltött csirke

Alacsony zsír- és magas rosttartalmú ez az étel, méltán ajánlható hát fogyókúrázóknak, de szív- és keringési problémák esetén is jó hatású lehet.
Hozzávalók
  • 1 csirke
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • A töltelékhez:
  • 2 tasak vadrizs-rizs keverékű gyorsrizs
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál ételízesítő

Elkészítés

A csirkét kívül-belül megmossuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. Összekeverjük a szójaszósszal, sóval, borssal ízesítjük, és a csirkét kívül-belül megkenjük vele. Lefedjük, legalább 2 órán át pácolódni hagyjuk. Elkészítés: A töltelékhez: a gyorsrizst a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, lecsepegtetjük. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A megfőtt rizshez adjuk a vajat, az ételízesítővel és borssal fűszerezzük, és 3 percig főzzük kis lángon. A csirkét megtöltjük, tepsibe tesszük, másfél csésze vizet öntünk alá, és alufóliával lefedjük. A sütőben kb. 45 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és pár percre visszatesszük, hogy szépen megpiruljon. A töltelékből kimaradt rizzsel körítve tálaljuk.