2013. június 3., hétfő

Uborkaleves

Kalóriaszegény, gyorsan elkészíthető, pikáns ízű finomság. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
  • 2 kígyóuborka, 2 ek. szűz olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss kapor, 1 zöldségleves kocka, bors, só, 1 pohár kefir, fél citrom leve, 3 ek. liszt.

    Elkészítés

    Az apróra vágott fokhagymát a forró olajon megfonnyasztom. Hozzáadom a meghámozott és apróra vágott uborkát, és párolom 5 percig. Ízesítem a leveskockával, sóval, borssal, kaporral. Felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és pár percig főzöm. Hideg vízzel elkevert liszttel behabarom. Beleteszem a simára kevert kefirt és jól felforralom. Hozzáadom a citrom levét. Botmixerrel pürésítem és jó hidegre hűtöm. Hagyhatsz benne pár szem uborka kockát rágni, ha akarod. Tálaláskor friss kaporral megszórom.