2013. június 3., hétfő

Tönkölyös-almás muffin

Finom, tápláló sütemény. Egy kicsit kevesebb vajjal és cukorral sok energiát megspórolhatunk. A tápanyagtartalmak 1 db süteményre vonatkoznak.
Hozzávalók
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg teljeskiörlésű tönköly liszt
  • 3 dkg fehér tönköly liszt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 nagy alma reszelve

Elkészítés

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffinsütőt kibéleljük papírral. A puha vajat a cukorral villával jól elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a citrom reszelt héját. A lisztben elkeverjük a sütőport és apránként a vajas masszához adagoljuk, a végén belekeverjük a lereszelt almát. A tésztát a muffinsütőbe töltjük és 20 perc alatt készre sütjük.