2013. június 3., hétfő

Töltött alma

Keringési problémáknál valóban ajánlható édesség, magas rost- és vitamintartalommal.
Hozzávalók
  • 6 nagyobb alma
  • 1/2 csésze darált dió
  • 1/2 csésze mazsola
  • 1/2 csésze zabpehely
  • 1/2 csésze víz
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • A receptet Bokor Katalin természetgyógyásztól tanultam.

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, kettévágjuk, kimagvazzuk és margarinnal kikent hőálló edénybe sorakoztatjuk. A többi hozzávalót összeturmixoljuk, sűrű krémes állagú lesz, és elosztjuk az almák belsegében. Alufóliával lefedjük az egényt és megpároljuk. Nincs benne se koleszterin, se cukor, se telített zsír. És bizony a magas koleszterinszintű embereknek is nagyon hiányzik az édesség.