2013. június 3., hétfő

Tengeri halfilé "halász" módra

A halfilé omega-3 zsírsavai kifejezetten jót tesznek a keringéssel, és az immunrendszert is erősítik. A receptből készült finomság egy fogyókúra-menüben is tálalható. S bár a kép nem az ételről készült, az ízek hangulatát minden bizonnyal hűen tükrözi.
Hozzávalók
  • személyenként 2-2 szelet fehér húsú tengeri halfilé (pl. nyelvhal)
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • olívaolaj
  • 1-2 dl fehérbor
  • 1 húsleves kocka

Elkészítés

A megmosott halszeleteket a megtisztított fokhagymával együtt, a szétmorzsolt húsleves kockával megfűszerezve egy serpenyőben, olívaolajon közepes lángon mindkét oldalán megpirítjuk, ügyelve arra, hogy a fokhagymagerezdek ne égjenek meg. Fehérborban készre pároljuk, a tűzről levéve megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Tipp: nekem (köret nélkül) paradicsom salátával ízlik legjobban.