2013. június 3., hétfő

Tengeri hal, sajtos zöldségekkel

Olvasónk receptje jól használható fogyókúrában, talán még pajzsmirigy-problémákkal élőknek is ajánlható. Sajnos a mennyiségeket nem tüntette fel, így mindenki saját ízlése szerint készítse.
Hozzávalók
  • Fagyasztott tengeri hal,
  • alma,
  • brokkoli,
  • kelbimbó,
  • karfiol,
  • köményes sajt,
  • olívaolaj,
  • bazsalikom,
  • só,
  • citrom,
  • petrezselyem,
  • kapor

Elkészítés

A tengeri halat felolvasztjuk, szárazra töröljük. Megsózzuk, citrom lével meglocsoljuk, bazsalikommal fűszerezzük. Alufóliát megkenünk olivával, rátesszük a halat, majd a tetejére alma darabokat halmozunk. Csomagot készítünk belőle úgy, hogy ne túl szorosan záródjon. Halanként egy csomag készüljön. és teljesen borítsuk be almaszeletekkel a halat. Közben egy jénaiba tesszük a zöldségeket, majd fedővel letakarva megpároljuk. Ha a zöldségek megpuhultak, egy kicsi vajjal kikent, lapos jénaiba, sorba rendezzük. Petrezselyemmel, kaporral ízesített joghurttal leöntjük, és kevés reszelt köményes sajtot szórunk rá. Sütőbe tesszük a halakat és a züldségeket is, és kb. fél óráig sütjük.