2013. június 3., hétfő

Tabuli

Aki bioboltban hozzájut bulgurhoz és kedveli a nem hagyományos ételeket, jól használhatja ezt a receptet fogyókúrájához, de vegetáriánusoknak is hasznos lehet.
Hozzávalók
  • 180 g bulgur (aszalt búzatörek)
  • 1 kávéskanál só
  • 340 ml forró víz
  • 450 g paradicsom összevagdalva
  • fél uborka kockára vágva
  • 3-4 szál újhagyma
  • Az öntethez:
  • 60 ml olívaolaj
  • 60 ml citromlé
  • 2 evőkanál összevagdalt friss menta
  • 4 evőkanál összevagdalt friss petrezselyem

Elkészítés

A bulgurt összekeverjük a sóval, leöntjük a forró vízzel, és 15-20 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt az összes vizet felszívja. Az öntet hozzávalóit összedolgozzuk, és a beáztatott bulgurra öntjük. Kanállal könnyedén összeforgatjuk. Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt hozzákeverjük a paradicsomot, az uborkát meg az újhagymát.