2013. június 3., hétfő

Sült ponty

Ennél egyszerűbb húsétel szinte nincs is. A halhús jótékony hatását kedvezőbbé teszi, ha kevés olajat, méginkább kevés olívaolajt használnak az elkészítéséhez. Így a magas vérzsír- vagy koleszterinszint csökkentésében is jótékony hatású.
Hozzávalók
  • 1 db. ponty
  • fokhagymakrém
  • bazsalikom
  • kb. 3 evőkanál olaj

Elkészítés

A halat megtisztítom, fejét, uszonyait levágom, majd a gerinc mentén félbevágom. A két fél darabot tepsibe fektetem, megkenem fokhagymakrémmel, ízlés szerint sózom és megszórom morzsolt bazsalikommal. Olajat locsolok rá és letakarva, hűtőben kb.1 éjszakát pácolom. Másnap fóliával letakarva sütőbe teszem és kb. 1 órát párolom, majd leveszem a fóliát és aranybarnára sütöm. Burgonyával tálalom. Nagyon finom!