2013. június 3., hétfő

Spenóttal töltött ravioli

A mediterrán tésztaételek vitamingazdagsága, kiegyensúlyozott tápanyag-összetétele és alacsony koleszterintartalma itt is megjelenik. Ezért kiemelten ajánlható keringési betegségekben, de mindenki másnak is.
Hozzávalók
  • 30 dkg durumliszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 30 dkg paraj
  • 10 dkg sovány juhsajt (gomolya)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, fehér bors
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés

A lisztet kevés sóval, az olajjal és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Kevés olajjal megkenjük és letakarva 1 órát pihentetjük. A parajt megtisztítjuk és 2 percre forró vízbe dobjuk. Jól kinyomkodjuk, majd összevágjuk. Villával összetörjük a juhsajtot, majd összekeverjük a parajjal, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a szerecsendióval. Kétfelé osztjuk a tésztát, majd lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk. Kiskanálnyi töltelékhalmokat rakunk az egyik tésztára, a közöket vízzel beecseteljük, majd ráborítjuk a másik lapot, és a közöknél összenyomkodjuk. Derelyemetszővel kockákra vágjuk, és a töltött raviolit bő, forrásban lévő sós-olajos vízben kb. 5 percig főzzük.