2013. június 3., hétfő

Salátamix feta-mártásban

Lakto-ovo vegetáriánusoknak és fogyókúrázóknak is ajánlható ez a recept.
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 közepes kígyóuborka
  • 1 nagy kaliforniai pirospaprika
  • 1 fehér paprika
  • 2 nagy paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Mártás hozzávalók:
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1/2 uborka
  • 15 dkg feta sajt
  • cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kanál olíva olaj
  • őrölt zöldbors

Elkészítés

Elkészítés: A salátába kerülő zöldségeket vágja 1 cm-es kockára. A fokhagymát zúzza pépesre, sózza meg, hagyja állni, majd a levétől szűrje le. A mártáshoz a zöldségeket vágja apróra, sóval, cukorral citromlével, olíva olajjal locsolja meg, őrölt zöldborssal ízesítse. Mikor kevés levet engedett, az egészet turmixolja össze, belevegyítve a feta sajtot is. Keverje krémesre. A zöldségeket és a mártást vegyítse össze, majd jól behűtve kínálja. Önálló ételként vagy sültek mellé kitűnő.