2013. június 3., hétfő

Rostpuffancs (alap)

Magas rosttartalma miatt serkenti a bélmozgást, de székrekedés esetén ne feledkezzünk meg a bőséges folyadékfogyasztásról sem! A kiszámolt tápanyagtartalom kb. 70 grammra vonatkozik!
Hozzávalók
  • 4-5 evőkanál lenmagpehely-zab--búzakorpa-keverék
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál szalalkáli
  • késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés

A 2 tojást elkeverjük a keverékkel, szalalkálival, szódabikarbónával, kicsit állni hagyjuk, sütőpapírra evőkanállal kis halmokat rakunk sütőpapírra, gázsütő 6-os fokozatán 10 percig sütjük, ill. addig, míg megszilárdul. Aki akarja, tehet bele cukort, édesítőszert vagy sót is, darált diót, mandulát, mazsolát, szerintem kókuszreszeléket is, ahogy tetszik, de az olyan natúrmániások, mint én, így is szeretik :).