2013. június 3., hétfő

Paradicsomos hal

A tonhal jó zsírsavösszetétele, a paradicsom káliumtartalma megelőző hatású a szívbetegségekben, de csak akkor nevezhetjük szívvédőnek receptünket, ha só helyet vasfüvet, vagy vegamix sómentes fűszerkeveréket használunk elkészítéséhez.
Hozzávalók
  • 2 nagyobb tonhalszelet
  • 1 doboz darabolt paradicsomkonzerv
  • halak fűszerkeverék
  • oregánó
  • 15 dkg sovány sajt
  • olívaolaj

Elkészítés

A tonhalszeleteket kiengedés nélkül beletesszük egy tűzálló tálba, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Ráhalmozzuk a paradicsomdarabokat (a leve nélkül) és meghintjük sóval és oregánóval. A sajtos lereszeljük, rászórjuk a tetejére. 1-2 evőkanál olívaolajat öntünk mellé, letakarjuk alufóliával. Előmelegített sütőben 170 fokon sütjük, míg a hal megpuhul. Utána levesszük az alufóliát és tovább sütjük, míg a sajt megpirul a tetején. Párolt rizzsel tálaljuk.