2013. június 3., hétfő

Molnárleves

Magas rost- és alacsony koleszterintartalma miatt keringési problémák esetén ajánlható ez az étel, de ilyenkor is sovány tejföllel illik elkészíteni. Laktató egytálételként (persze lángos nélkül) megállja a helyét fogyókúrában is.
Hozzávalók
  • 6 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg burgonya
  • 25 dkg lebbencs tészta
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 cs zeller levél
  • 1 ek olaj
  • fűszerpaprika
  • őrölt köménymag

Elkészítés

Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a karikára vágott paprikát és a meghámozott, szintén karikára vágott paradicsomot. Lecsó sűrűségűre dinszteljük, majd felöntjük kb. 3 liter vízzel. Ekkor tesszük bele a zellerleveleket és a karikára vágott burgonyát, sózzuk. Ha a krumpli félig megfőtt (10-15 perc a forrástól), beletesszük a lebbencstésztát és felforraljuk. Ha a tészta feljött a leves tetejére, beletesszük a köményt és a pirospaprikát, és készre főzzük. Mielőtt elzárnánk, belekeverjük a tejfölt. Fogyaszthatjuk melegen lángossal vagy langyosan magában is.