2013. június 3., hétfő

Mandulás zöldségtál

Magas rosttartalmú, illóolajokban gazdag étel, amely jó hatással van a bélrendszer egészére. Puffadásra hajlamosak inkább kerüljék.
Hozzávalók
  • 1 evőkanál hidegen sajtolt olaj
  • 5 dkg hámozott szeletelt mandula
  • 1 kis fej karfiol
  • 1 kis fej brokkoli
  • 1 kínai kel
  • 1 citrom leve
  • tengeri só
  • 1 kanál szójaszósz

Elkészítés

Az olajat megforrósítjuk, beledobjuk a mandulát, megpirítjuk, és külön edénybe tesszük. A visszamaradt olajra rátesszük a rózsáira szedett brokkolit, karfiolt és a csíkokra vágott káposztát. Aláöntünk egy kevés vizet, a citrom levét és a szójaszószt. Fedő alatt készre pároljuk, és a végén rászórjuk a pirított mandulát.