2013. június 3., hétfő

Magos zöldségtál

Lelassult bélműködésben, székrekedésben valóban bizalommal ajánlható, magas rosttartalmú recept.
Hozzávalók
  • 4 SZEMÉLYRE:
  • 400-400 g brokkoli, sárgarépa, burgonya
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db tojás
  • 250 g gépsonka v. darálthús
  • 1-2 evőkanál búzakorpa
  • 1-2 evőkanál napraforgómag
  • köménymag
  • petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 gr reszelt sajt

Elkészítés

A tűzálló tálat oliva olajjal kikenem. A sütőt 200 C fokra előmelegítem. Megpárolom a zöldségeket, majd a tál aljára lerakom a répát és a burgonyát, megszórom petrezselyemzölddel, köménymaggal. A gépsonkát apróra vágom, adok hozzá egy tojást, 2 evőkanál zabpelyhet, ugyanennyi pirított napraforgó-magot, 1 evőkanál búzakorpát és az áttört fokhagymát. Ezt a keveréket rásimítom a zöldségre. Erre jön a brokkoli, majd a tejszín. 15 percre forró sütőbe teszem, a végén meghintem reszelt sajttal.