2013. június 3., hétfő

Grilltál

Bármilyen egyéb zöldséggel készíthetjük, a grillezés időtartamától függően jó vitamin és rostforrás. Más és más fűszerezéssel, mindig újabb ízvilágot kölcsönözhetünk az ételnek!
Hozzávalók
  • 1 db cukkini
  • 20 dkg gomba
  • 30 dkg burgonya
  • 30 dkg csirkemell (vagy bőr nélküli felsőcomb)
  • grillpác
  • 1 db ananász

Elkészítés

A zöldségeket meghámozzuk és alaposan megmossuk. A cukkinit és a burgonyát kb. 0,5cm-es vastagságú karikákra, a gombát méretétől függően félbe, esetleg négy részre, a húst pedig ízlés szerinti darabokra vágjuk. A grillpácban megforgatjuk a zöldségeket és másfél órán keresztül a hűtőben pihentetjük. Ugyanúgy járunk el a húsokkal is. A hűtőből kivéve a forró grillrácsra pakoljuk őket és készre sütjük! Mikor ezekkel kész vagyunk karikákra darabolt ananászt rakunk a rácsra és ízlés szerinti állagúra grillezzük! Tálaláskor mindenből rakunk a tányérra. Esetleg barnarizst is főzhetünk mellé!