2013. június 3., hétfő

Görög saláta oreganoval

A görög ételek mindig is híresek voltak zamatukról, egészségességükről. Ez is egy gyöngyszem közülük.
Hozzávalók
  • paradicsom
  • kígyóuborka
  • zöldpaprika
  • póréhagyma
  • olajbogyó
  • sós juhsajt (feta)
  • olívaolaj
  • citromlé
  • oregano

Elkészítés

Az elmorzsolt oreganot keverd el az olajjal és a citromlével, s hagyd egy-két órát érni. Majd a paradicsomot vágd cikkekre, a pórét és a paprikát félkarikákra, az uborkát és a sajtot pedig aprítsd kis kockákra. Az olajbogyókat magozd ki, s vágd 3-4 darabra. Egy mély salátástálba kezd egymásra rétegezni a hozzávalókat, s minden paradicsom sort locsolj meg a félretett dresszinggel. Végül a tálalás előtt még legalább 2-3 órát érleld jégszekrényben.