2013. június 3., hétfő

Gombás cukkíni

Magas vitamin- és rosttartalmú étel, mely nagyon jól alkalmazható fogyókúrában. Az alkohol miatt gyerekeknek inkább ne kínáljuk.
Hozzávalók
  • 25 dkg zsenge cukkíni
  • 25 dkg gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • oliva olaj
  • oregánó
  • bazsalikom
  • só, bors
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl zöldségalaplé

Elkészítés

Mélyebb serpenyőben felmelegítjük az olíva olajat, majd hozzárakjuk a kockára vágott hagymát, a megpucolt, felszeletelt gombát sózzuk borsozzuk. Néhány perc párolás után hozzátesszük a megpucolt, karikára vágott cukkínit és a fokhagymát, összekeverjük felöntjük a fehérborral és / vagy zöldséglével készre pároljuk, úgy hogy a felesleges folyadékot elpárologtatjuk alóla. Röviddel a főzés vége előtt hozzáadjuk a zöldfűszereket. Barna rizzsel körítve tálaljuk. (De lehet sült húsok körete is).