2013. június 3., hétfő

Csőbensült mustáros-boros csirkemell

Az ínyencek biztosan elismerően csettintenek már a hozzávalók láttán is. Óvatosan adagolva a hozzávalókat akár fogyókúrában is helyet találhat ez az étel.
Hozzávalók
  • 2 nagy filézett, szeletelt csirkemell (vagy pulykamell)
  • 1 szál póréhagyma (vagy 2 fej hagyma)
  • 3 - 4 evőkanál mustár (lehet benne magos is)
  • fehérbor
  • frissen őrölt bors
  • babérlevél, borókabogyó
  • olaj

Elkészítés

Egy tepsit vékonyan olajjal kikenünk, és egymás mellé helyezzük a hússzeleteket, melyek mindkét oldalát megfűszerezünk, majd mustárral vastagon megkenünk. Ráhalmozzuk a karikára vágott hagymát, köré rakjuk a babérlevelet és a borókabogyót. Annyi bort öntünk rá, amennyi ellepi. Szorosan fóliával letakarjuk és a sütőben körülbelül 40 - 45 percig sütjük. Tálaláskor a leszűrt mártást külön kínáljuk, de ki is forralhatjuk és kevés tejföllel gazdagíthatjuk. Köretként párolt rizst adunk mellé.