2013. június 3., hétfő

Csirkemell fügés camamberttel

A füge rendkívül magas káliumtartalmú gyümölcs, ezáltal sokat segíthet az amúgy egészségtelen irányba tolódott nátrium-kálium arány kiegyensúlyozásában. Ez különösen a különböző szív- és érendszeri problémák, például a magas vérnyomás esetén teszi hasznossá ezt a fogást. A tápanyagtartalom 275 g készételre vonatkozik.
Hozzávalók
  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • 1 csomag aszalt füge
  • 1 doboz camambert sajt
  • 2 citrom
  • 5 kanál méz
  • só, bors
  • olaj a sütéshez
  • 1 csomag rizs

Elkészítés

A csirkemellet vékony szeletekre vágom, majd sóval borssal (vagy ízlés szerint) ízesítem. Kis olajban átsütöm mindkét oldalát. Közben a fügéket 10 percig áztatom, hogy egy kicsit megpuhuljon, majd kis cikkekre vágom. A sajtot kockákra szeletelem. Kiveszem a megsült húst az olajból. A hús beízesítette az zsiradékot, amelyről egy keveset leöntök, hogy a mártásom ne legyen túl olajos. Hozzáöntöm a kifacsart citrom levét és a mézet, beledobom a fügét és a sajtot. Éppenhogy csak felrottyan (a sajt nehogy szétfolyjon és már kész is az étel. Köretként párolt rizs ajánlott.