2013. június 3., hétfő

Banános muffin

A banán olyan enzimet tartalmaz, ami hatékonyabbá teszi a glukóz feldolgozását, így az agyműködést is elősegíti. A kiszámolt tápanyagtartalom 1 darabra, azaz kb 61 grammra vonatkozik.
Hozzávalók
  • 2 banán
  • 10 dkg liszt
  • 4 dkg teljesőrlésű liszt
  • 12 dkg zabpehely
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál méz
  • 8 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 ek mogyorókrém

Elkészítés

A banánokat meghámozzuk, villával összetörjük. A lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük, majd hozzákeverjük a zabpelyhet is. A tojást a vajjal, a kissé megolvasztott mogyorókrémmel, a mézzel és a banánnal jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát kivajazott muffinformákba öntjük, 190 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.