2013. június 3., hétfő

Almás pulykasült

Alacsony zsír- és magas rosttartalmú étel. Érelmeszesedésben szenvedőknek ajánlható.
Hozzávalók
  • 150 gramm pulykacomb
  • egy fél alma
  • egy negyed leveskocka
  • kevés vöröshagyma
  • kakukkfű
  • borsikafű
  • ételízesítő

Elkészítés

A húst bedörzsöljük a fűszerekkel, egy tepsibe vagy hőálló edénybe helyezzük. Körberakjuk az almadarabokkal, megszórjuk a kevés, kockára, vagy karikára vágott hagymával. Aláöntjük az időközben a leveskockából készített kevés levest, majd alufóliával befedjük. Közepesen meleg sütőben körülbelül egy órát pároljuk, majd végezetül az almákat és a hagymát kivéve alufólia nélkül, a saját levével locsolgatva ropogós pirosra sütjük.